Despre paharele de carton.

person Postat de: SMR MARKET list In: Sub Category 1 On: comment Comenteaza: 0 favorite Hit: 364

Care este importanta paharului in industria de vending?

Paharele de carton sunt produse in conformitate cu normele UE in vigoare. Productia este certificata ISO-9001/2000 pentru managementul calitatii si cu BRC/IOP pentru HACCP . Materia prima si produsele finale sunt testate regulat la laboratoarele ISEGA din Germania. Cartonul folosit este de patru feluri: mat, lucios, cu folie de polietilena pe interior, cu folie de polietilena pe exterior si pe interior. Paharele de carton sunt tiparite in flexo sau offset, respectand conditiile de igiena alimentare, acestea fiind produse la o temperatura de 350°C si sterilizate in acelasi timp. Paharele de carton sunt de asemenea biodegradabile, fiind reciclabile. Paharele de carton sunt usor de transportat si de depozitat.Folia de PE (polietilena) impiedica absortia lichidelor de catre carton. Scopul utilizarii foliei de PE pe exteriorul paharului este acela de impiedicare a absorbtiei picaturilor rezultate in urma condensului creat de lichidele reci pe exteriorul paharului, de asemea avand si un rol de protectie impotriva deformarii paharului in timpul utilizarii. Cartonul de calitate „A” este produs de 3 firme in lume: o firma in Finlanda si 2 firme in SUA. Acest tip de material este produs prin unirea cartonului lichid cu polietilena lichida, iar lipirea se face prin racire pe linia de productie permitand omogenizarea perfecta a celor doua materiale. Cartonul de provienienta asiatica este produs prin laminarea PE cu cartonul, procedura ce nu permite omogenizarea si rezulta de obicei fisuri in material.

Productia

La productia paharelor de carton tiparite se folosesc de obicei 2 tipuri de imprimare: flexo si offset. La tiparirea in flexo sunt utilizate vopseluri pe baza de apa, care permit uscarea mai rapida a materialului tiparit . La tiparirea offset sunt folosite vopseluri chimice care se usuca in timp mai lung, dar sunt folosite de obicei la personalizari care necesitate elemente vizuale mai detaliate. Ca materie prima a paharelor este folosit cartonul cu greutati intre 150gr/m² si 400gr/m², care rezulta din prelucrarea arborelui de eulicaliptus. Greutatea materiei prime difera in functie de capacitatea paharului.

Comments

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie