Ambalaje biodegradabile.

person Postat de: SMR MARKET list In: Sub Category 1 On: comment Comenteaza: 0 favorite Hit: 446

Preocuparea pentru utilizarea de ambalaje reciclabile este din ce în ce mai acută. Prezervarea mediului a devenit nu doar o necesitate, ci și o obligație, pentru toate țările Uniunii Europene, lucru constatat de curând de întreaga Industrie alimentară din România, odată cu scandalul taxelor pe mediu. Cu atât mai mult, preocuparea pentru adoptarea celor mai noi tehnologii și a celor mai performante materiale, se insinuează cu acuitate. Din fericire, industria de profil vine cu tot mai multe soluții.

Cea mai nouă propunere, în acest sens, vine din partea companiei BI-AX International. Denumită Evlon, produsul este o folie de plastic biodegradabil, fabricată din porumb. Marea reușită a specialiștilor este aceea că produsul este acum comparabil, ca preț, ba chiar mai ieftin, decât produsele similare pe bază de petrol. De altfel, până acum, prețul a fost un obstacol în calea succesului ambalajelor biodegradabile, iar cei de la BI-AX sunt convinși că folia Evlon va avea un mare succes de vâzări, vizată fiind în primul rând industria lactatelor.

Până de curând, foliile biodegradabile erau cu 30-40% mai scumpe, decât filmele pe bază de petrol. Însă Tom Inglis, directorul general de la BI-AX Internnațional, a declarat pentru ediția din ianuarie 2016 a publicației FoodProductionDaily, că lucrurile nu mai stau așa: „Deoarece există o gamă largă de stabilire a prețurilor și a structurilor legate de lățimi și volume, este greu să oferim o cifră exactă cu privire la prețul produselor pe baza de petrol. Dar, deși există câteva excepții, suntem de părere că prețurile noastre sunt mai mici cu 10%, în comparație cu filmele convenționale, producătorii de alimente putându-le înlocui cu ușurință și realizând astfel economii însemnate.”

Biodegradabilitatea este caracteristica substantelor si materialelor naturale care sunt asimilate de micro-organisme, si prin urmare sunt introduse in mediul natural.
Tags: opencart theme

Comments

Leave your comment

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie